Bio

Een korte kennismaking…

Gospelformatie JOY! werd in 1998 opgericht en is door de jaren heen uitgegroeid tot zowel een professionele groep musici als tot een (h)echte vriendengroep die reeds vele uitvoeringen op hun naam hebben staan.

In de Nederlandse gospelscene zijn zij geen onbekende meer en ook op radio en TV waren zij te zien en te horen. Zo hebben zij o.a. hun medewerking verleend aan het televisieprogramma “De Weddingplanner” en waren te zien en te horen tijdens de uitreiking van de 3FM Awards 2007 in Paradiso. Ook waren zij te gast in de 3FM studio tijdens het radioprogramma “Leuk is Anders”.  Zij verzorgden reeds vele gospelconcerten in binnen- en buitenland.

JOY! bestaat uit 10 zangers en zangeressen. De meeste leden hebben een muzikale opleiding genoten aan het Conservatorium, Muziektheater en Rockacademie of hebben een respectabele ervaring in de gospelmuziek en op de bühne.

Zowel meerstemmig als solistisch mogen ze er zijn. Uitgangspunt is samen de gospelmuziek beleven en uitdragen op hun toehoorders die dan ook snel zullen meezingen en –swingen. Hun inspiratie halen zij uit zowel moderne gospels van o.a. Israël Houghton, Kirk Franklin, LCGC, Kurt Karr  maar ook traditionals als Oh Happy Day, This Little Light of Mine en Amen ontbreken natuurlijk niet in hun lijst.

 

***
Gospelformatie JOY! wordt gesierd door gelijkheid, respect voor elkaar, een ieder in zijn waarde laten en de gezamenlijke passie voor de Gospelmuziek. De boodschap in de gospel is er een om niet voor jezelf te houden maar om uit te delen en dat is wat ze doen middels hun zang.

***